Quantcast

Visites guiades per les esglésies d'Encamp a ritme de saxofon

L'església de Santa Eulàlia conserva un retaule de la mare de Déu del Roser datat del segle XVI, un dels més antics de la parròquia. A l'obra li falta un sant, que va desaparèixer durant les obres dels anys 20, però els padrins encara recorden la figura de Sant Sebastià, patró de la peste. És una de les dades sobre el temple que han pogut escoltar la vintena de persones que han participat aquest dimarts en els itineraris culturals de la parròquia d'Encamp, oferts pel museu Casa Cristo i que ja fa 21 anys que s'organitzen.

El trajecte ha començat a l'església de Sant Marc i Santa Maria, santuari d'origen romànic i que actualment es troba dins del cementiri comunal. Tot seguit, seguint les indicacions del coordinador de Museus i Tradicions del comú Robert Lizarte, el grup ha continuat el recorregut fins a l'església de Santa Eulàlia. Després de la visita, una cincuantena de curiosos han pogut gaudir a l'interior del temple del concert de la mà del saxofonista de l'ONCA Guillem Tudó. El músic ha ofert un repertori basat en els clàssics del jazz i el pop, amb temes com 'My way', 'Petite Fleur' o l''Aleluia' de Leonard Cohen.

El concert de Guillem Tudó i la visita a les esglésies de Sant Marc i Santa Maria i Santa Eulàlia formen part de les activitats d’estiu que organitza el comú d’Encamp. El darrer recorregut tindrà lloc el 21 d'agost i s’endinsarà en la història del museu Casa Cristo, amb la música del duet de violins Dolce Corda, format pels músics de l’ONCA Jordi Albelda i Alexandre Arajol.