Quantcast

CM.- El Govern destina 152.000 euros a la restauració de quatre talussos de la CG2 al Port d'Envalira

El consell de ministres ha aprovat, aquest dimecres, a proposta del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, l'adjudicació de la restauració de quatre talussos situats a la CG2 al Port d'Envalira. En concret, el Govern actuarà al tram comprès entre els quilòmetres 23 i 25 d'aquesta carretera, seguint la línia de millorar la integració paisatgística d'aquests talussos i reduir-ne l'erosió. Les obres s'han adjudicat a l'empresa Inaccés S.L. i tindran un cost de prop de 152.000 euros, amb un termini de realització de quatre mesos.

Encara dins el ministeri que dirigeix Sílvia Calvó, el Govern també ha adjudicat els treballs de construcció d'una passarel·la al camí ral sota la boca nord del túnel del Pont Pla. Amb la construcció d'aquesta passarel·la se substituiran les escales actuals i es millorarà l'accessibilitat de les persones i dels animals de companyia. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha comentat durant la roda de premsa posterior al consell de ministres que aquesta era una demanda recurrent de les persones que fan ús del camí habitualment. L'empresa encarregada de dur a terme les obres serà Locub S.A., per un import de 62.000 euros.

El camí ral forma part del Pla sectorial d'infraestructures verdes (que s'ha publicat aquest mateix dimecres al BOPA) i està contemplat a l'Estratègia nacional del paisatge. L'objectiu és connectar per camí els nuclis urbans amb el parc natural de Sorteny i, així, acostar la natura d'una manera fàcil. Aquest dilluns es va inaugurar un nou tram de camí, el que va de la Cortinada a Ansalonga.

Millores al bloc quirúrgic de l'hospital

En un altre ordre de coses, el consell de ministres d'aquest dimecres ha aprovat la licitació de treballs per millorar el bloc quirúrgic de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. L'actuació consistirà en crear un vestidor pel personal i millorar els circuits de circulació. En concret, es tractarà d'enderrocar part dels espais existents i traslladar els seus elements en una nova ubicació, a més de canviar les actuals circulacions i crear, per tant, les noves dependències. El termini per presentar les ofertes s'acaba el 6 de setembre. La previsió és que les obres tinguin una durada de sis setmanes.