Quantcast

Neix Andorra by Sport, web i app que informa sobre totes les competicions esportives del país

El projecte per englobar tots els esdeveniments esportius del país en una plataforma pública de consulta ja és una realitat. S'anomena Andorra by Sport i a partir d'aquest dilluns tindrà pàgina web operativa així com aplicació mòbil tant per Android com per IOS. L'usuari podrà consultar a través d'un calendari tots els esdeveniments que tinguin lloc a Andorra, siguin competicions, partits o d'altres activitats relacionades amb l'esport, siguin de grans dimensions o més locals, tal com ha explicat el director de Banca Personal de BancSabadell d'Andorra, Gerard Fonolleda. L'entitat bancària patrocina aquest projecte.

Per tant, serà una eina útil per als esportistes i acompanyants, però també per als organitzadors, ja que a través d'aquesta plataforma «donaran més repercussió mediàtica als seus esdeveniments», ha defensat Fonolleda, i podran controlar «solapaments» de competicions.

El project manager i ànima d'Andorra by Sport és Riera Machado, que ha explicat que aquest calendari esportiu es podrà consultar a través de tres canals: la pàgina web, l'aplicació mòbil i també les xarxes socials. El calendari informarà dels esdeveniments, i cada esdeveniment comptarà amb un detall explicatiu, així com enllaços cap a les webs dels organitzadors i links per fer la inscripció si, per exemple, es tracta d'una cursa. També hi haurà un directori de contactes i una secció de notícies esportives. L'apliació mòbil, gratuïta, està més pensada per a l'usuari del país, mentre que la web es vol fer atractiva sobretot per a un «públic internacional», ha indicat Machado.

La que es podran descarregar i consultar els usuaris a partir de dilluns, però, és una versió inicial d'Andorra by Sport. A partir del 'fed-back' que vagin rebent tant d'usuaris com d'organitzadors, es llançarà la versió definitiva l'1 de setembre.

La particularitat d'Andorra by Sport, ha defensat Machado, és que farà una «feina intensa» d'anar a buscar la informació sobre esdeveniments, pensant en el que necessita l'usuari final.

El projecte compta amb el suport d'Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI). Per a aquest primer any s'ha previst una inversió de 30.000 euros, que passaran a ser 25.000 anuals a partir del segon any, ha informat el project manager. Així mateix, per a aquest 2018 s'han previst 1.500 descarregues de l'aplicació, 10.000 visualitzacions a la pàgina web i 7.500 seguidors a les xarxes socials. Cara el 2019 es preveu doblar o fins i tot estar per sobre d'aquestes xifres, i ja de cara al 2020 s'han previst haver assolit 7.500 descàrregues, 50.000 visualitzacions a la web i 25.000 seguidors a les xarxes socials.

Machado ha explicat que la idea és anar afegint continguts diferenciats dins del projecte, com per exemple informació sobre resultats de competicions o fins i tot emissions en 'streaming'.

Per la seva part, la directora de l'ADI, Judit Hidalgo, ha confiat que iniciatives de «coordinació» de l'esport sorgeixin també a d'altres sectors, perquè «ens enfortirà com a país», ha opinat.