Quantcast

El 17è Campus universitari de la llengua catalana arribarà a Andorra aquest dissabte

Des que l'any 2002 el Govern d'Andorra i el de les Illes Balears van crear el Campus universitari de la llengua catalana, centenars d'estudiants d'arreu del món han visitat el Principat per aprendre el català i les diverses realitats socials, culturals i econòmiques de tot el territori de parla catalana.

En la dissetena edició que s'ha presentat aquest dilluns a Girona hi participaran 31 estudiants de disset països diferents, provinents de Cuba, Alemanya, Sèrbia, els Estats Units o la Xina, entre d'altres, rebran 30 hores de classe de català al llarg de quinze dies i assistiran a diverses conferències i activitats culturals significatives.

La temàtica d'enguany gira al voltant de la relació de la societat i la seva capacitat solidària davant de situacions adverses. Per això, la primera part del campus, que es realitza a Girona, tractarà l'exili republicà, mentre que la setmana a la Massana aprofundirà en la petjada que la Segona Guerra Mundial va deixar a Andorra. A més, coincidint amb l'Any Fabra, es resseguirà l'exili del lingüista per la Catalunya Nord i el llegat de la seva obra a Andorra.

Les oportunitats que dona el campus són molt agraïdes per tots els participants i en destaquen la convivència dels estudiants amb parlants nadius de les diverses variants dialectals del català i la renovació del professorat, que són escollits per part de l'Institut Ramon Llull, entitat que va afegir-se al campus l'any 2003, i per part del ministeri de Cultura, Joventut i Esports.

Entre els actes culturals del campus ressalta la ponència que tindrà lloc el dimarts 31 de juliol al Centre de català de la Massana, «Andorra i la Segona Guerra Mundial», a càrrec de l'escriptora Roser Porta; i el concert del saxofonista Guillem Tudó, que se celebrarà el mateix dimarts al Teatre les Fontetes.