Quantcast

Creixen un 2,8% els visitants al mes de juny

El mes de juny ha estat positiu pel que fa a xifres globals de visitants al país. En total han entrat 596.779 persones, el que representa una variació positiva del 2,8% respecte al mateix mes de l’any passat. L’increment es correspon sobretot al nombre d’excursionistes (els que no pernocten), que han crescut un 4% arribant fins als 445.800 en xifres absolutes. En canvi, els turistes (que sí que pernocten), decauen un 0,7%, arribant fins als 150.979, segons informa el departament d’Estadística.

Aquests turistes pernocten de mitjana 2,4 nits, dada que creix si no són ni espanyols ni francesos: 3,3 nits. Ho fan sobretot a hotels, aparthotels o apartaments turístics (en un 79%), mentre que un 10% va a casa d’amics, de familiars o a l'allotjament propi, mentre que un 11% va de càmping o en acampada lliure. La parròquia més sol·licitada és Andorra la Vella, amb el 31% del total (ha caigut 3,4 punts en relació a l’any passat), seguida d’Escaldes-Engordany (18%) i la Massana (14%). Destaca que els visitants que opten per anar al Pas de la Casa creixen 2,4 punts en comparació al juny passat.

El perfil de visitant que ve a Andorra és el d’una família (38%), seguit de les parelles (36%), i els amics (17%). Són percentatges que es mantenen estables respecte a l’any passat. En relació al motiu, les compres segueixen sent el principal, copant el 76%, i molt enrere practicar esport, amb un 6%.

Per país de residència, els visitants espanyols augmenten un 0,2%, els francesos un 5,1% i la resta de procedències, un 3,8%.

Pel que fa a les dades acumulades dels darrers dotze mesos, es manté la tendència positiva i els visitants sumen un augment de l’1,2%. Aquí són els turistes els que mantenen el creixement, amb un 5,1% de diferència respecte al mateix període de l’any anterior, mentre que els excursionistes presenten una variació negativa de l’1%.

Finalment, des de l’inici de l’any, els visitants augmenten un 1,8%.