Quantcast

Ubach fa una crida per a la universalització de l'Estatut de Roma en la celebració del seu 20é aniversari

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha fet una crida per a la universalització de l’Estatut de Roma en la celebració del 20è aniversari de la creació de la Cort Penal Internacional, que ha tingut lloc aquest dimarts en el marc del segment ministerial del Fòrum Polític d’Alt Nivell de l’Ecosoc, a les Nacions Unides.

L’acte de celebració del 20è aniversari de l’Estatut de Roma ha estat organitzat sota el lideratge de Liechtenstein i ha tingut lloc coincidint amb la celebració del Dia internacional de la justícia. La ministra d’Afers Exteriors hi ha donat suport amb una intervenció en què ha destacat la importància de la Cort Penal Internacional per garantir el respecte internacional dels drets humans.

Ubach ha recordat que el Principat d’Andorra ha donat suport a l’Estatut de Roma des del seu inici i que va ser un dels primers països que el va signar, l’any 1998. Ha destacat que l’establiment de la Cort Penal Internacional va ser un gran pas per fer front a les atrocitats d’arreu del món, i per això ha fet una crida per a la universalització de l’Estatut.

Igualment, la ministra ha manifestat que amb l’activació de la jurisdicció de la Cort Penal Internacional sobre els crims d’agressió, que té lloc aquest dimarts, es fa un pas important per lluitar contra la impunitat de la perpetuació d’aquests crims. Així, ha animat a tots els països a ratificar les esmenes de Kampala.

D’altra banda, la ministra ha remarcat la cooperació que existeix entre Andorra i la Cort Penal Internacional, que es veu reflectida en la contribució que es fa des del 2008 al Fons per a les víctimes.