Quantcast

Augmenta un 304% el consum de dades en itinerància dels clients d'Andorra Telecom

Els usuaris d’Andorra Telecom cada cop utilitzen més Internet quan viatgen. Les dades del primer semestre de l’any mostren tant l’increment de clients que s’han connectat des de l’estranger a través del telèfon mòbil com l’augment de les descàrregues. És a dir, el fan servir més persones i durant més temps. Al llarg dels sis primers mesos de l’any s’han consumit en itinerància 22,9 milions de megues, el que representa un increment del 304% respecte al mateix període del 2017 en què el consum es va situar en els 5,6 milions. Pel que fa als usuaris, mentre que el primer semestre del 2016 es va connectar un 16% dels clients d’Andorra Telecom que estaven a l’estranger, el 2018 augmenta onze punts percentuals fins a situar-se en el 27%.

Les raons de l’evolució cal buscar-les en la nova política d’Andorra Telecom per afavorir la connectivitat. La creació de forfets diaris de 'roaming' (itinerància), que permeten un consum de 100 megues, i la inclusió en els forfets generals de la itinerància permeten explicar el canvi d’hàbits dels usuaris.

“Molts dels nostres clients abans tenien per sistema desactivades les dades quan sortien del país. Ara, en canvi, cada cop són més els que tenen les deixen obertes i en fan un ús amb tranquil·litat, especialment a Espanya, França i Portugal”, ha destacat el director de Relacions Internacionals i Negociacions Estratègiques d’Andorra Telecom, Carles Casadevall.

Cal recordar que el forfet 35 permet usar fins a tres gigues mensuals des dels països veïns i Portugal, el 59 augmenta fins a cinc gigues i en el 79 se situa en les vuit gigues. En el cas del forfet 99 la cobertura s’amplia a tota la Unió Europea i els Estats Units amb un sostre de consum de deu gigues.

Pel que fa al forfet de 'roaming' diari, cobreix un total de 40 països europeus i els Estats Units. Carles Casadevall ha insistit que és necessari que l’usuari tingui clar en tot moment quin producte té contractat, quina capacitat permet i quins països cobreix per evitar ensurts. “Tenim negociacions obertes amb molts operadors internacionals. La voluntat és gaudir de descomptes que puguem traslladar als clients perquè puguin connectar-se des de més països al millor preu, però no és un procés immediat”, ha subratllat.

Pel que fa a les trucades telefòniques fetes des de l’estranger, també es produeix un increment però menys notable que en el cas de les dades. Durant els primers sis mesos de l’any els minuts de trucades fetes en itinerància és d'1,7 milions, un 23,7% més que un any enrere. També en el cas de la telefonia mòbil existeix un forfet específic que per 1,5 euros permet 60 minuts de trucades efectuades i rebudes des de l’estranger.