Quantcast

Una exposició repassa la imatge d'Andorra a Espanya a través de 25 anys de segells

El vestíbul del Consell General acull l'exposició '25 anys de segells del correu espanyol a Andorra', amb més de 350 peces que simbolitzen el vincle entre els dos països. Com ha explitat l'ambaixador espanyol al Principat Manuel Montobbio, els segells reflecteixen «com els andorrans s'han volgut mostrar al món als espanyols». L'ambaixador ha presentat en l'acte de celebració un segell i un mata-segells que commemoren els 25 anys de relacions diplomàtiques entre ambdós països.

L'exposició recull segells de diferents temàtiques, des d'imatges que il·lustren la realitat pròpia andorrana, passant per paisatges o esdeveniments esportius. Sèries que commemoren la participació d'Andorra al Consell d'Europa o els deu anys d'Andorra a les Nacions Unides el 2003, però també moments claus de la història del país, com les tres sèries dedicades a la Constitució andorrana que s'han emès al llarg dels darrers 25 anys.

En la mostra també es poden trobar segells de caràcter social, com la sèrie dedicada als valors cívics de la ciutadania o el conjunt de segells dedicats a les comunitats de residents no andorrans. També vinculats amb la cultura i el patrimoni andorrà, com les sèries dedicades a les esglésies romàniques o als artistes que van participar en la Biennal de Venècia. Fins i tot un segell, emès el 2004, amb tots els codis postals del Principat amb els quals quedava integrat en les normes de codificació postal internacionals.

L'exposició recull la sèrie de segells dedicada al Nadal, que surten a la venda durant el mes de novembre des de fa 25 anys. Del 2005 al 2009 l'encarregat d'il·lustrar-los va ser l'artista Sergi Mas, però des de fa uns anys la imatge seleccionada es decideix en un certamen entre els alumnes del batxillerat artístic de l'escola andorrana.

La varietat ha augmentat al llarg dels anys, ja que, com ha explicat el director de Correus a Catalunya i Andorra, Carlos Chimeno, «al principi es feien entre quatre i cinc emissions cada any i actualment estem fent entre dotze i catorze». «Hi ha més varietat de segells però menys quantitat», ha afirmat Chimeno, ja que les tirades han disminuït a causa de la davallada del correu postal.