Quantcast

Un trio musical clàssic amb regust de pop

Jordi Gendra, Efrem Roca i David Sanz són professors a l'Institut de Música d'Andorra la Vella. Tres amics que comparteixen moltes hores de feina i moltes vivències junts. Ja fa temps que tots tres configuren un grup de cambra, Rythmic Trio. Però no és un grup de cambra tradicional ni assidu, començant pels instruments que toquen i continuant amb el repertori que ofereixen. La flauta, el saxo i la guitarra són els protagonistes sorprenents que configuren el grup. Una barreja que no deixa indiferent. “El públic pensa que vénen a veure un concert de música clàssica, i marxen amb la sensació que han escoltat un concert de música pop i això és una experiència diferent”, ha explicat el flautista del grup, Jordi Gendra.

Rythmic Trio va néixer a partir de la recerca de repertori per a la formació dels alumnes i, és aleshores, quan els professors van decidir tirar endavant un trio de música clàssica, però amb un punt diferent. “La guitarra és un instrument delicat, la flauta té una certa potència, però el saxo encara té molta més potència i la bona barreja s'aconsegueix amb molta delicadesa per part dels instrumentistes”, ha esclarit Gendra. Aquesta vegada l'actuació ha tingut lloc al Museu Nacional de l'Automòbil a Encamp, ha aplegat una quarantena de persones i s'ha dut a terme en el marc en el cicle ONCA Bàsic, una proposta que presenta diverses actuacions de petit format que se celebren en espais emblemàtics del país.

El repertori que s'ha escoltat aquesta nit ha passat per l'estil més clàssic de Joseph Kreutzer. Després l'actuació s'ha centrat amb José Lezcano i els seus 'Cuban Sketches', el 'Libertango' d'Astor Piazzolla o el 'Concierto de Samba' de Klaus Wusthoff.