Quantcast

Conxita Marsol i Ester Vilarrubla visiten les colònies de Saint-Sernin-sur-Rance

La cònsol major d’Andorra la Vella Conxita Marsol i la consellera de social Ester Vilarrubla han visitat aquest dimecres als infants del primer torn de colònies a França. Ambdues han pogut comprovar la qualitat de les instal·lacions on el duen a terme les colònies i escoltar les impressions dels nens i nenes que, tal com afirma el comú de la capital, «estan contents» perquè la nova ubicació de les colònies els permet “conèixer nous indrets i gent d’altres cultures”.

És la primera vegada que el comú d’Andorra la Vella ofereix les colònies fora de la capital, després que la corporació adjudiqués l’explotació de l’alberg de la Comella al centre d’Ensenyament British College Overseas per un període de 15 anys. El lloc triat ha estat la casa de colònies Valrance, a Saint-Sernin-sur-Rance, localitat situada al departament d’Aveyron de la regió Migdia-Pirineus.

Segons la consellera Vilarrubla, l’objectiu de l’estada és “oferir un espai de convivència i lleure per als infants en un entorn natural que fomenti l’autonomia” i permeti als infants “descobrir altres indrets i costums”. Per la seva part, Marsol ha volgut deixar clar que el Comú “seguirà oferint les colònies d’estiu” i ha afirmat que “sortir del Principat permet que els infants puguin ampliar experiències i estar en contacte amb altres realitats”.

Els 29 inscrits en la primera tanda de colònies d’estiu del comú d’Andorra la Vella faran fins al pròxim 20 de juliol excursions, jocs de piscina, acampades en tipis o activitats lúdiques i esportives. En el segon torn, del 30 de juliol al 10 d’agost, compten amb 39 matriculats, fregant l’ocupació màxima prevista de 40 nenes i nens per torn. Les activitats, adreçades a infants residents a la parròquia nascuts entre 2004 i 2011, que tenen un preu de 220 euros, el mateix que l’any passat.