Quantcast

El primer semestre de l'any tanca amb un increment de matriculacions del 9,2% respecte del 2017

Les matriculacions de vehicles durant el primer semestre de l’any han augmentat un 9,2% respecte del mateix període de l’any 2017, segons les dades fetes públiques aquest dijous pel departament d’Estadística del Govern. D’aquesta manera, en aquest primer semestre de l’any s’han matriculat 2.401 vehicles front els 2.198 del període anterior i és l’apartat de camions i camionetes, amb un 20,7% el que més ha crescut, seguit de turismes, amb el 13,5%.

Pel que fa al tipus de carburant, cal destacar que els vehicles de gasolina experimenten un augment del 20,1% aquest primer semestre de l’any, mentre que els elèctrics 100% també creixen amb setze vehicles més. En híbrids de gasolina endollable hi ha hagut set matriculacions més que el primer semestre del 2017 i sense carburant s’ha matriculat un cotxe més. Per contra, els de gasoil baixen un 4,9%.

Cal destacar, també que el mes de juny les matriculacions han tancat amb un creixement del 18% respecte del mateix mes de l’any anterior. Així, 492 vehicles van rebre plaques noves i l’augment més important es va donar entre camions i camionetes, amb un 33,3%, seguits de turismes, amb un 22,4% i motocicletes i ciclomotors, amb un 5,8%. Cal afegir que només la categoria d’altres vehicles ha experimentat una davallada del 18,2%.

Una altra dada facilitada per Estadística posa en relleu que al llarg del mes de juny ha tingut una variació positiva del 33,8% els vehicles de gasolina, mentre que els de gasoil baixen un 2,4%. Quant als vehicles elèctrics al cent per cent, se n’han matriculat vuit, cinc menys que el mateix mes de l’any anterior. Pel que fa als híbrids, han rebut plaques noves disset vehicles, onze més que l’any 2017. També han estat matriculats nou vehicles sense carburant, un menys que el mateix mes del 2017.

Les dades també reflecteixen que les matriculacions dels darrers dotze mesos han estat 4.755, la qual cosa representa un increment del 12,8% respecte del mateix període anterior, quan la xifra es va situar en 4.216. Han experimentat variacions positives turismes, amb un 16,3%; altres, amb un 15,8% i camions i camionetes amb un 12,2%. En canvi, motocicletes i ciclomotors han davallat un 0,5%. Els de gasolina creixen un 28,6% i per contra els de gasoil baixen un 2%. A més, s’han matriculat 118 vehicles elèctrics més, 115 del grup sense carburant, 60 híbrids de gasolina no endollables i 58 híbrids de gasolina endollable.