Quantcast

CM.- El Govern reactiva la licitació del tanatori nacional

Les obres del tanatori nacional i les sales de vetlla comunals d'Escaldes-Engordany han sortit de nou a licitació. Així ho ha aprovat aquest dimecres el Consell de Ministres. La reactivació de la licitació té lloc després que el comú escaldenc hagi aprovat, a finals del mes de juny, el suplement de crèdit necessari que la corporació local aportarà per a la construcció d’aquest edifici. El conveni de col·laboració signat el 9 d’octubre de 2017 entre les dues Administracions estipula que el Govern sufragarà les despeses corresponents a la realització dels fonaments i la planta soterrània, mentre que el comú d’Escaldes- Engordany assumirà el cost de construcció de les plantes baixa i primera que acolliran les sales de vetlla.

La licitació aprovada es fa mitjançant concurs nacional amb procediment obert i modalitat de contractació ordinària i el termini d’execució de les obres és de 13 mesos. Les ofertes s’han de presentar al Servei de Tràmits del Govern fins el 23 d’agost. El projecte que es desenvoluparà és el de l’arquitecte, Josep Travé, que va ser el guanyador del concurs d’idees per a la redacció del projecte de construcció amb el projecte 'Adéu'. L’edifici s'ubicarà al costat de la clínica de Meritxell. La superfície total construïda serà de 1.372 m2. També es preveu la creació d’una petita plaça pública.

Casa Rossell

El Consell de Ministres també ha aprovat la licitació de la segona fase dels treballs d’inventari dels béns mobles de la casa Rossell, considerats un dels conjunts més importants de béns culturals mobles del patrimoni del Principat. El conjunt d’aquests béns està format per una gran varietat d’elements relacionats principalment amb la vida domèstica, l’agricultura, la ramaderia, la religiositat, l’economia, o la cultura. La seva diversitat d’objectes i la qualitat de la majoria d’ells en fan una col·lecció excepcional dins del context andorrà.

La primera fase de l’inventari d’aquests béns la van realitzar els mateixos tècnics del ministeri encarregat del Departament de Cultura, al principi de la dècada del 2000. Amb la licitació aprovada avui, el Govern vol agilitzar aquests treballs que es coordinen a través de l’àrea de Béns Mobles del Departament de Patrimoni Cultural. La data límit de presentació de les ofertes participants al concurs nacional convocat per adjudicar aquests treballs d’inventariat finalitza el 9 d’agost.