Quantcast

El secretari d'Estat francès de Transició Ecològica visita el país per enfortir la co·laboració bilateral de lluita contra el canvi climàtic

El secretari d’Estat de Transició Ecològica i Solidaritat de la República Francesa, Sébastien Lecornu, visitarà Andorra aquest dissabte 7 de juliol. La visita s’emmarca, tal com manifesten des de l'executiu, en les relacions d’amistat i bon veïnatge entre el Principat i França, i en la intenció d’intensificar la cooperació bilateral en l’àmbit de la lluita contra el canvi climàtic.

El secretari d’Estat es reunirà en primer lloc amb el cap de Govern,Toni Martí, i posteriorment participarà en una reunió de treball amb la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el ministre d’Economia i Competitivitat, Gilbert Saboya. En aquesta sessió de treball també seran presents el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, el director general de Forces Elèctriques d’Andorra, Albert Moles, i el cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel.

Posteriorment, Lecornu i Calvó signaran una declaració d’intencions conjunta per enfortir la cooperació en matèria de lluita contra el canvi climàtic, i tot seguit oferiran una roda de premsa per donar-ne els detalls.

En acabar, la delegació francesa visitarà la minicentral hidràulica d’Arcalís, on el secretari d'Estat francès podrà conèixer de primera mà la minicentral que permet abastir tota l’estació d’esquí amb energies renovables. En el mateix emplaçament, a més, es farà una demostració de la feina dels bombers davant d’un incident de vessament d’hidrocarburs al riu, per mostrar la importància de disposar de mitjans ràpids i suficients en cas de contaminació.

Finalment, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat oferirà un dinar al Centre de Natura de la Cortinada, en el qual també participarà el síndic general, Vicenç Mateu.