Quantcast

Obre portes el primer centre mèdic multidisciplinari d'Andorra la Vella

Ubicat al nou edifici de la Quirola, a la Baixada del Molí, aquest dijous s'ha inaugurat el primer centre mèdic multidisciplinari d'Andorra la Vella, Som Salut. La directora del centre, Mari Carmen Garcia, ha destacat que el centre ofereix un servei integral de medicina únic al país, ja que en les mateixes instal·lacions també s'ofereix atenció psicològica i psiquiàtrica, medicina estètica i serveis d'atenció domiciliària, amb un equip de metges, infermeres i de cuidadors per a persones grans, infants o convalescents. L'objectiu, segons Garcia, és poder complementar l'atenció que ja ofereix actualment el Servei d'Atenció Domiciliària.

Tal com ha explicat Garcia, el nou centre també disposa de serveis de pediatria i de psicologia infantil, de dietètica i nutrició, i també d'infermeria, per tal que quan a un pacient se li prescrigui una analítica, un electrocardiograma o s'hagi de fer una cura, ho pugui fer tot a les mateixes instal·lacions.

Som Salut obre portes amb una dotzena de professionals, tots convencionats excepte els que presten serveis no coberts per la CASS, però la intenció és anar ampliant la plantilla a mesura que vagi augmentant la demanda, sobretot pel que fa als auxiliars i els cuidadors a domicili.

La inauguració ha comptat amb un nombrós públic, entre els quals la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol; el síndic general, Vicenç Mateu; la secretària d'Estat d'Afers Socials, Ester Fenoll, i la consellera general i exministra de Salut, Sílvia Bonet. Marsol ha volgut agrair els impulsors del centre que hagin escollit la parròquia d'Andorra la Vella, així com el seu objectiu d'apropar la medicina als ciutadans amb «un centre d'aquest nivell i amb aquestes expectatives».