Quantcast

CM.- El Govern aprova un conveni amb la UNED per l'accés als estudis dels reclusos de la Comella

Els interns a la presó de la Comella veuran facilitat el seu accés als estudis superiors gràcies al conveni que signarà el Govern amb la Universitat d'Educació a Distància (UNED). El ministre Jordi Cinca ha explicat, en la roda de premsa posterior a la sessió setmanal del consell de ministres, que s'ha triat aquest centre universitari per la seva experiència i perquè té un programa específic. Aquest programa d'estudis en centres penitenciaris es va posar en marxa a Espanya l'any 1982.

El seu objectiu és incrementar el nivell formatiu i cultural de la població reclusa, possibilitant, a través de la metodologia a distància, el seu accés als estudis universitaris. La UNED posa a disposició dels estudiants interns en centres penitenciaris diversos serveis i materials com un sistema d'orientació i tutories setmanals de les quals es poden beneficiar els qui vulguin fer el curs d'accés a la universitat per a més grans de 25 o de 45 anys.

Aquest conveni s’emmarca en el conjunt de mesures destinades a afavorir la formació i la reinserció social de les persones privades de llibertat. A més, cal recordar que la UNED té un centre associat a la Seu d'Urgell.