Quantcast

Premiats quatre curtmetratges per conscienciar els escolars sobre els diferents tipus d'assetjament

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, han lliurat aquesta tarda els premis del primer concurs de curtmetratges a les escoles sobre 'bullying', 'bullying-ciberbullying', 'grooming' i 'sexting' organitzat per ambdós ministeris. L'objectiu d'aquest concurs és projectar els treballs premiats a les escoles per tal de conscienciar els alumnes dels perills i les conseqüències d'aquests quatre tipus d'assetjament.

En la categoria de 'bullying', el curtmetratge guanyador ha estat 'De vida només n’hi ha una', dels alumnes Alba Foix, Amanda Sánchez, Laia Cayuelas, Kat Mas i Marta Pajares.

En la categoria de 'bullying-ciberbullying' s'ha endut el premi el treball 'No està sola', dels alumnes Júlia Torres, David Casal, Dídac Garcia, Ian Porte, Martina Torrebadella, Celia Sencier, Isabella Crafar, Ainhoa Ferradas, Joel Midoes i Ruben Lima.

Pel que fa a la categoria de 'sexting' el curtmetratge guanyador és 'Manifesta’t' dels alumnes Stella Fernández, Alexandra Teixeira, Albert Trullà i Eric Hurtado.

Finalment, en la categoria de 'grooming' el premi ha recaigut en 'El Missatge' dels alumnes Anna M. Prieto, Marta Codina, Judith López, Ricardo Nuno Portas, Adrià Serrano i Ruben Vaz.

El concurs s'adreçava als alumnes de tots els sistemes educatius, des de segon de secundària fins a batxillerat i formació professional. En aquesta primera edició s’han presentat un total d’onze treballs i hi han participat 56 alumnes. Les categories amb més participació han estat les relacionades amb el 'bullying' i el 'ciberbullying', però també hi ha hagut treballs de 'sexting' i 'grooming'. Des de l’organització s'ha destacat la bona qualitat dels curtmetratges, i sobretot els missatges que s’han volgut transmetre, el que demostra que els estudiants han entès perfectament la gravetat i les conseqüències d’aquestes conductes, i han sabut empatitzar i entendre a les víctimes.

En la seva intervenció, la secretària d’Estat de Justícia i Interior, Ester Molné, ha recordat que aquesta iniciativa forma part del Pla de prevenció de conductes delictives que el Govern imparteix a les escoles des de l’any 2009. Aquest pla consisteix principalment en unes xerrades que s’imparteixen a les escoles, i pretén que els menors prenguin consciència dels delictes i les seves conseqüències, per evitar que siguin víctimes o autors d’aquestes conductes. Molné també ha exposat que el concurs pretén fomentar la implicació dels menors en aquest projecte fent que ells mateixos siguin els guionistes, els protagonistes, els tècnics de so i de rodatge i els editors dels curtmetratges. Així, els treballs premiats es projecten també a les escoles, aconseguint, d’aquesta manera, que els alumnes siguin més receptius a tot el contingut de les xerrades.

La secretària d’Estat de Justícia i Interior també ha avançat que de cara a les pròximes edicions es preveu ampliar el termini de presentació dels treballs, per tal que els alumnes disposin més temps per enllestir els seus curtmetratges.