Quantcast

Les importacions baixen un 0,6% i les exportacions pugen un 5%

Les importacions de béns durant el mes de maig han sumat 98,64 milions d’euros, amb una variació percentual negativa del -0,6% respecte al mateix període de l’any anterior. Pel que fa a les exportacions de béns, han sumat 8,67 milions d’euros, amb una variació percentual positiva del 5,1% en relació al mateix mes de l’any anterior. Així queda palès en les dades que ha fet públiques aquest dilluns el departament d'Estadística del Govern.

Entre les partides importades cal fer esment al descens de l'apartat de joieria, amb un 32%. La resta presenten valors percentuals positius, destacant el transport amb un 22,2% i la construcció amb un 7%. És especialment rellevant aquesta darrera dada perquè constata la lenta però progressiva recuperació del sector.

Pel que fa a l’acumulat dels darrers 12 mesos, les importacions han enregistrat un valor de 1.318,76 milions d’euros, la qual cosa representa una variació percentual positiva del 3,9% respecte a l’acumulat del període anterior.

En referència a les exportacions, la xifra més significativa és la del sector de farmàcia i perfumeria amb un considerable augment del 566%, seguit dels combustibles amb un 309%. En l’acumulat dels darrers dotze mesos, les exportacions tenen un valor de 113,06 milions d’euros, amb una variació percentual positiva del 17,3% respecte a l’acumulat dels darrers dotze mesos de l’any anterior. Totes les partides presenten valors percentuals positius, excepte l'apartat de joieria, que baixa un 16,4%. Destaca com a valor positiu el de combustibles, amb un 171,7%, seguit de la farmàcia i perfumeria amb un 161,7%.