Quantcast

El bus turístic arrenca la temporada amb una nova passejada pel camí hidroelèctric d'Engolasters i l'increment de tres euros

El bus turístic d’Andorra enceta una nova temporada divendres 1 de juny, que s'allargarà fins al 31 d'octubre. En aquesta nova edició es mantenen els sis itineraris de l'any passat i com a novetat, en l'itinerari 5 s'inclou una passejada pel camí hidroelèctric d'Engolasters que completa la visita realitzada al museu de l'Electricitat.

Tal com recorden des d'Andorra Turisme, la temporada del bus turístic 2017 es va tancar amb un augment d'un 9% de passatgers, destacant els mesos de juny i juliol, que van créixer un 19% i un 35% respectivament, en comparació amb l'any precedent. A més, es va registrar una pujada d'un 9% de la facturació respecte a la temporada anterior, un fet que s'atribueix, sobretot, als “esforços duts a terme a l'hora de comercialitzar aquest producte”. Tot i així, recorden que es continua treballant per aconseguir incrementar el número de passatgers i alhora els ingressos per assegurar la viabilitat econòmica del projecte.

Seguint aquesta mateixa línia, destaquen que enguany també es farà especial incidència en impulsar accions de promoció del bus turístic a prop dels establiments hotelers, les agències de viatges i els espais d'oci del país amb l’objectiu que l'ofereixin a la seva clientela. Així, en l’edició 2017, un 19% de les vendes de tiquets van correspondre als allotjaments turístics, un 59% a les oficines de turisme i un 13% es van realitzar directament a través de la pàgina web de www.visitandorra.com.

Els preus del bus turístic per a aquest any 2018 s’incrementen respecte a l’edició anterior en tres euros. Així, el preu de l’itinerari de migdia costarà 18 euros i el de dissabte que, tenint en compte que la durada és més llarga i s'inclou el dinar, serà de 32 euros. Fins ara costaven 15 i 29.

El perfil de l'usuari del bus turístic són principalment parelles i famílies. Cal destacar que l’any 2017, un 68% van ser espanyols i un 25% d'altres nacionalitats (l'Argentina, els Estats Units i el Regne Unit, principalment).

El bus turístic és una proposta que permet conèixer alguns dels principals atractius turístics del país. Es realitza amb un guia acompanyant durant tot el trajecte i compta amb el suport d’audioguies en quatre idiomes. Tots els itineraris combinen vistes panoràmiques en alçada com el coll de la Botella, el mirador del Roc del Quer, la Coma d'Arcalís o el llac d’Engolasters, amb la visita a espais culturals com ara la Farga Rossell, el museu Casa Cristo, Sant Martí de la Cortinada o Sant Joan de Caselles, juntament amb explicacions sobre la història del país.