Quantcast

Ausiàs Rodríguez, Elena Martín i Gautier Blanchard guanyen l'11è Premi Coca-Cola de relat breu

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha presidit aquesta tarda l'acte de lliurament de l'11è Premi Coca-Cola de relat breu, que ha tingut lloc al Centre Cultural i de Congressos Lauredià. L'acte també ha comptat amb la participació dels representants de les empreses patrocinadores, Coca-Cola European Partners i Disand, SA, Antoni Bafalluy i Xavier Miño, respectivament.

El concurs ha constat d'una fase escolar, en la qual hi han participat gairebé 900 alumnes de 14 anys de tots els centres educatius del país de segon de 2a Ensenyança, 2n d’ESO i 4ème. A la fase final hi han pres part 115 alumnes de nou centres escolars. Les proves de la fase final es van celebrar el 7 de març (llengües castellana i francesa) i 21 de març (llengua catalana), en què els dos alumnes de cada classe escollits per representar les seves escoles van elaborar un relat a partir d'una frase donada. Un total de 48 alumnes van escriure el relat en llengua catalana, 40 ho van fer en llengua castellana i 27, en llengua francesa. Cada participant podia escriure en una o dues llengües.

El palmarès de l'edici 2018 ha estat el següent: en llengua catalana, el guanyador ha estat Ausiàs Rodríguez Fortó, del Lycée Comte de Foix, amb el relat 'El pispa', i la finalista ha estat Carla Sabat León, del col·legi Sagrada Família, amb el conte 'L'anunci'; en llengua castellana, la guanyadora ha estat Elena Martín Garí, del col·legi Sagrada Família, amb l'escrit 'El espejo del cielo', i la finalista ha estat Marta Moreno Fernández, del col·legi espanyol María Moliner, amb el relat titulat 'Venganza'; i, en llengua francesa, el guanyador ha estat Gautier Blanchard, del Lycée Comte de Foix, amb el relat 'Une bonne bouffée de plutonium', mentre que la finalista ha estat Aida Armengol Taboas, del Lycée Comte de Foix, amb l'obra 'Le journal de Lena'.

Un jurat format per professors de llengua catalana, castellana i francesa ha estat l'encarregat d'escollir dos treballs finalistes de cada llengua. Un segon jurat, format la filòloga Maria Teresa Cairat i els escriptors Albert Villaró i Iñaki Rubio, han decidit la classificació final. Els guanyadors han rebut una tauleta tàctil i un trofeu Coca-Cola, i els finalistes uns auriculars sense fil.