Quantcast

Trobada bilateral amb Rajoy, amb l'ull posat a la moció de censura

El cap de Govern, Toni Martí, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, finalment mantindran una reunió bilateral de treball el pròxim dia 4 de juny a Madrid, en el marc de la celebració del 25è aniversari de l'establiment de relacions diplomàtiques amb l'estat veí del sud. En un primer moment s'havia anunciat que el president espanyol assistiria a l'acte, però no s'havia assegurat que hi hagués una trobada. Segons ha exposat aquest dimecres a la tarda el ministre portaveu, Jordi Cinca, en la reunió es tractaran diversos temes relacionats amb l'actualitat i amb l'agenda bilateral entre ambdós països. A tall d'exemple, Cinca ha apuntat que un dels temes que es podria tractar seria l'aeroport Andorra-la Seu.

Tot i això, cal recordar que l'actual president de l'estat veí està immers en una moció de censura que es votarà aquest divendres i que el podria deixar fora de la Moncloa. “A Espanya avui en dia mana l'actualitat política, veurem si la reunió es podrà acabar fent”, ha expressat el ministre portaveu, que tot i això ha assegurat que per part andorrana tot està preparat per fer la cita.

Pel que fa a la celebració, també, amb motiu dels 25 anys de relacions, aquest cas amb França, Cinca ha descartat la presència del copríncep i president de la República Francesa, Emmanuel Macron, durant el proper 7 de juny. Aquell dia Martí viatjarà a París per celebrar el quart de segle de relacions diplomàtiques i també s'havia deixat a l'aire una possible trobada amb Macron que finalment s'ha descartat.