Quantcast

Percussió corporal per inspeccionar-se i empatitzar

Començar amb petits moviments que impliquin algunes parts del cos i posar-hi una mica de ritme. Anar-los interioritzant fins arribar a memoritzar-los i fer-los al so del compàs. Així comencen els tallers de percussió corporal a mans del músic i professor, Santi Serratosa, que al llarg d'aquesta setmana ha donat a diferents col·lectius del país, sota l'organització i l'impuls de la Fundació ONCA.

L'exercici inicial es basa en una metodologia de senyalització, seqüenciació i música, que s'introdueix a la part final de l'exercici quan els moviments ja estan apresos. “Hi ha un treball profund i una introspecció que genera un viatge important dins d'un mateix per desenvolupar un procés empàtic”, ha recalcat Serratosa. Segons el mestre del taller, les emocions són la base de l'aprenentatge, “necessitem obrir aquest canal perquè els alumnes es motivin i vulguin tenir ganes d'aprendre”.

Malgrat que aquesta darrera sessió, que s'ha fet aquest diumenge al matí a l'Institut de Música del comú d'Andorra la Vella, anava molt adreçada a professors i adults, el taller ha tocat tots els públics. Des de dijous, Serratosa ha fet diverses sessions i la proposta ha arribat a una xifra de més de 130 persones. La idea ja porta tres anys consecutius celebrant-se i s'emmarca en els tallers creatius de la temporada 2018, i que s’ha obert per primer cop als col·lectius amb els quals es treballa en el programa social ‘Música i creativitat’: els usuaris de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell i els interns del Centre penitenciari de la Comella.

Els tallers també s'han ofert  als usuaris de L’espai de la Fundació Crèdit Andorrà, els alumnes i professors de l’Institut de Música del comú d’Andorra la Vella, de la Jonca i també per a adults interessats en la matèria. A més, i coincidint amb la celebració de la Setmana de la creativitat organitzada pel comú de la capital, la fundació va oferir un taller obert a tothom a la plaça Guillemó.