Quantcast

CM.- Licitades les obres d'ampliació de l'escola andorrana de Santa Coloma amb la voluntat que comencin aquest estiu

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres la licitació de les obres d’ampliació de l’escola andorrana de Santa Coloma. Amb aquesta reforma, tal com ja s’havia explicat, el centre guanyarà 18 aules, amb una superfície total útil de 1.500 m2, i tindrà 800 m2 de patis. Els treballs permetran donar resposta a l'increment previsible de l'alumnat, i a la vegada milloraran les condicions dels espais de l'escola. Està previst que la reforma comenci aquest estiu i finalitzi en un termini de 28 mesos. La partida pressupostària destinada a aquesta obra és de 5.500.000 d’euros.

Les obres es faran sobre la part de l'immoble que es troba al llarg del carrer Prat Salit, que s'ampliarà en alçada fins a la quarta planta de l'escola. En aquest pis també s'engrandirà el pati existent. Per a aquesta reforma el Govern va convocar un concurs d’idees que va guanyar l'arquitecte Marc Monegal.

També s’ha donat llum verda a la campanya 2018 de pavimentació o reforç de les carreteres generals i secundàries, per a la qual es destina una partida de 4.400.000 euros. Com en anys anteriors, l’àrea de Mobilitat i Pavimentació s’ha encarregat de la redacció del projecte i d’efectuar l’inventari de l’estat actual del ferm de les carreteres generals, carreteres secundàries, vies urbanes i carrers. Aquest informe ha estat determinant, de fet, per seleccionar les carreteres que s’hauran de pavimentar o reforçar. El Govern també ha sol·licitat als comuns els carrers que consideren que han de tenir un tractament a càrrec de l’executiu en la corresponent campanya.

D’altra banda, el Govern ha aprovat també aquest dimecres la licitació d’obres de millora a les carreteres secundàries CS335 fins l’Aldosa a la parròquia de la Massana, i a la CS280 de Grau Roig, a la d’Encamp. En el cas dels primers treballs, seran una primera fase i consistiran en la realització d’actuacions de millora del drenatge transversal i lineal. Es millorarà també l’estat del voral pels dos costats. Les obres es faran a la zona de la cruïlla entre la CG3 i la CS335 direcció l’Aldosa, i al punt quilomètric 2,200 de la CS335. Quant als segons treballs, s’inscriuen en una primera fase i consisteixen bàsicament en la millora dels drenatges.

A l’últim, s’ha acordat la licitació de les obres de rehabilitació i d’impermeabilització del pati de les escoles i del sostre de la pista poliesportiva del Centre Esportiu de Sant Julià de Lòria.