Quantcast

Alumnes de l'escola andorrana s'enfronten a joves catalans i valencians a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives

Després de guanyar la lliga interna, l'equip Menairons de l'escola andorrana de batxillerat comença aquest dimecres la final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat que organitza la Xarxa Vives d'universitats. Set alumnes (cinc que competiran i dos de reserva) s'han desplaçat a la Universitat Miguel Hernández d'Elx on s'enfrontaran a 13 equips més d'alumnes catalans i valencians.

Com ja es va fer al febrer durant la lliga local, el tema d'enguany és 'L'humor té límits'. L'activitat té com a objectiu que els estudiants aprenguin i practiquin la seva capacitat d'oratòria, d'argumentació i de reacció davant de l'actuació de l'equip contrincant. A més, també són tres dies en què els joves viuen l'experiència de conviure amb estudiants d'altres punts del territori de parla catalana.

Els equips, que coneixeran cinc minuts abans cada contrincant i si han de debatre a favor o en contra del tema, aniran enfrontant-se de dos en dos fins divendres, moment en què es coneixerà el guanyador de la lliga.

Andorra participa a la Lliga de Debat des de fa quatre anys, coincidint amb l'entrada de la Universitat d'Andorra a la Xarxa Vives, i és el segon cop que un equip de l'escola andorrana passa a la fase final.