Quantcast

Tret de sortida de l'Andorra Kids Film Festival

Grans i petits han assistit aquest dissabte a la tarda a la posada en marxa de la quarta edició del festival internacional de cinema infantil d'Andorra, Andorra Kids Film Festival. A la sala d'actes del comú d'Escaldes-Engordany, prop d'un centenar de persones han gaudit del concert-taller familiar a càrrec del músic i compositor de jazz, Llibert Fortuny. L'artista català ha fet pujar els més menuts a l'escenari i allà els ha ensenyat, amb diversió i acompanyament musical, els secrets de la música.

En un primer moment, i així es va fer saber quan es va presentar l'edició d'enguany, aquest concert havia d'anar a càrrec de Jamaikids, però finalment ha estat anul·lat per raons alienes a l’organització. Un cop encetat el certamen, ara arriba l'hora del cinema. A partir de dilluns, i durant tota la setmana, es faran les sessions escolars. Aquesta vegada les inscripcions s'han tancat amb una participació de més de 2.000 nens i nenes d’entre 3 i 12 anys provinents de tots els sistemes escolars que assistiran a les sessions dels cicles 'Animalades de cine', 'Al sostre del món' i 'Sport lovers'.

El cap de setmana que ve, 14 i 15 d'abril, serà el torn de les sessions familiars obertes a tothom. Dissabte 14 es projectarà una sèrie de curts, fins a set, proposats pel festival Clermont-Ferrand i el mateix dissabte a les dotze del migdia hi haurà la projecció de 'La revolta dels contes', un migmetratge que ha estat nominat als Òscars. Durant la tarda del dissabte es farà una sessió especial amb els millors contes coneguts a través del programa del Club Súper 3 'Una mà de contes'. Finalment, la cloenda del festival es farà el diumenge 15 a través d'un cinema-concert amb les músiques en directe i també les veus, doblant els curtmetratges més històrics i mítics del cinema com són 'Viatge a la lluna', de Gerges Mélies, o un dels primers curts de Disseny, 'Aladí i la llàntia meravellosa'.

Les entrades del cap de setmana tenen un cost de 4,5 euros, i seran gratuïtes per als socis del Club Súper3 i per als alumnes d’Inlingua que portin el carnet. Cal assenyalar que totes les entrades, incloses les gratuïtes, s’hauran de gestionar a través de la pàgina web del festival. L'Andorra Kids Film Festival compta amb la col·laboració, entre d'altre, de FEDA Cultura.