Quantcast

Sant Julià descarta definitivament el menjador social i comença a treballar en el centre de dia

Tant sols cinc padrins han mostrar interès per la creació d'un menjador social a Sant Julià de Lòria. És per això, que finalment el comú lauredià ha declinat la possibilitat de crear aquest espai a la Llar de Lòria. A més, la consellera de Social, Francesca Barbero, ha recordat que la parròquia ja va disposar en el seu moment d'un espai com aquest i va tenir “poca acceptació”. Però, per tal de donar cobertura a aquelles persones grans que han mostrat interès o necessitat en la infraestructura, la consellera ha explicat que el comú està estudiant la possibilitat d'establir un conveni amb un restaurant perquè els padrins hi puguin anar. “Descartarem el menjador social a la Llar de Lòria perquè aquell espai es per gaudir i fer activitats i no menjar, tot i que estaríem preparats per poder-ho fer”, ha argumentat

Per altra banda, la consellera ha avançat que s'han iniciat les primeres converses amb el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) per estudiar la viabilitat de la posada en marxa d'un centre de dia a Sant Julià de Lòria. Segons la consellera, el servei ha començar a fer un estudi intern i la voluntat del comú es tirar endavant el centre i instal·lar-lo a la Llar de Lòria, ja que tindria molta proximitat amb el Centre d'Atenció Primària. “Volem que la gent gran pugui mantenir al màxim una vida normal, i aquest espai ho permetria”, ha destacat Barbero que ha reconegut que les converses amb el SAAS encara estan en un estat molt embrionari.

Finalment pel que fa al projecte Radars, que pretén implicar l’entorn dels padrins que no tenen ni fills ni familiars pròxims al país perquè aquests puguin continuar vivint a casa seva sense que hi hagi risc d’aïllament, ja ha començat a treballar amb sis persones. Segons ha explicat la consellera, d'aquestes sis, dues pateixen una situació més precària. “Estem treballant per veure com els podem ajudar, donant-los-hi teleassistència i també implicant el seu entorn més immediat per poder-los tenir controlats, ja que són persones que no tenen familiars pròxims ni mitjans per poder comunicar si es troben malament”, ha explicat Barbero. Aquests sis padrins viuen sols i tenen entre  75 i 80 anys. 

Tot plegat ho ha explicat la consellera durant la celebració de la caminada de la gent gran emmarcada en el Dia mundial de l'activitat física i les dades estan relacionades amb l'enquesta que el comú va realitzar entre la gent gran de la parròquia i que va presentar el passat mes de desembre.