Quantcast

Un film sobre l'ascensió a la muntanya més alta del Pakistan clou el Cicle de cinema de muntanya i de viatges

L'Auditori Nacional d'Andorra, a Ordino, ha estat l'escenari aquest dijous a la nit de la darrera de les sessions del Cicle de cinema de muntanya i de viatges, esdeveniment organitzat de manera conjunta pels comuns de la Massana i d'Ordino durant els mesos de febrer i març. El film escollit per tancar l'edició d'aquest 2018 ha estat 'Verso l'Ignoto', que ha gravat i elaborat Federico Santini. Es tracta d'una pel·lícula visualment espectacular que narra com va ser la primera ascensió hivernal al Nanga Parbat, la muntanya més alta del Pakistan (i la novena del món).

Els assistents a la projecció també han pogut comprovar, però, la cara més dura d'una ascensió d'aquestes característiques, ja que els seus protagonistes pateixen moments de molt fred, molèsties físiques, cansament i fins i tot allaus. Constantment han d'afrontar reptes, i l'expedició ha d'acabar triant entre fer el cim o la seva pròpia vida.

El cicle de cinema ha celebrat en total sis sessions. La d'aquest dijous, juntament amb la que va comptar amb la projecció del film 'Incógnita Patagonia', d'Eñaut Izaguirre Estibaritz, és fruit de la col·laboració entre aquest esdeveniment i el Picurt, festival de cinema del Pirineu. De fet, aquest estiu 'Verso l'Ignoto' va rebre el premi Gall Fer Vallnord de Picurt, per la seva excel·lent planificació, narració i muntatge.