Quantcast

El Govern i el SAAS estan fent un diagnòstic dels serveis sanitaris del Pas de la Casa

El ministeri de Salut i el SAAS estan treballant en una «valoració exhaustiva de les necessitats sanitàries dels habitants del Pas de la Casa i el seu encaix amb els serveis sanitaris actualment oferts», segons consta en la resposta escrita que el Govern ha publicat al butlletí del Consell General, com a contesta a una pregunta del conseller del grup parlamentari mixt Víctor Naudi, d'SDP. Amb les dades que s'obtinguin del comú d'Encamp i del SAAS, el Govern disposarà d'un «diagnòstic de situació del funcionament dels serveis, de la satisfacció dels usuaris i de les necessitats sanitàries dels habitants del Pas de la Casa. Amb aquesta foto de la realitat, el Govern haurà de fer una proposta de serveis i recursos sanitaris que cobreixi les necessitats sanitàries de la població del Pas de la Casa».

Amb tot, segons el Govern, els serveis sanitaris que ofereix el centre mèdic del Pas de la Casa són «satisfactoris» i es presten «amb una accessibilitat i qualitat excel·lents». L'administració pública garanteix que es «fa un estret seguiment dels diferents serveis sanitaris que es presten a tot el Principat» i, en el cas del Pas de la Casa, el ministeri de Salut ha realitzat diferents contactes amb el comú d’Encamp per recollir les opinions sobre els serveis i constatar si la població detecta algun tipus de mancança o té alguna proposta de millora en relació a l'oferta sanitària de la zona.

Actualment, el centre mèdic del Pas de la Casa disposa de serveis d'urgències, de rehabilitació, de diagnòstic per la imatge, de salut mental (una tarda al mes s'hi desplaça un especialista en psiquiatria), infermeria i medecina d'Atenció Primària, llevadora, treballadora social i dentistes (privats). Urgències dona servei les 24 hores, els 365 dies de l'any.