Quantcast

Els Cos de Banders participa en un dispositiu a França per detectar la mort d'animals enverinats

El Cos de Banders ha participat, aquest passat dilluns a Montpeller, en una operació transfronterera per detectar la mort d'animals per enverinament a França. És la primera vegada que els banders del Principat intervenen en un dispositiu com aquest. L'acció s'ha realitzat arrel de la trobada, fa unes tres setmanes, de dos trencalossos morts, amb la sospita d'haver estat enverinats.

La col·laboració del Cos de Banders s'ha dut a terme en el marc de l'operació transfronterera d'Andorra amb l'Office National de la Chasse et de la Faune Sauvage de França i el Cos d'Agents Rurals de Catalunya (CAR), considerant els bons coneixements dels agents andorrans i catalans en la detecció de casos d'enverinaments d'animals. El cos del Principat ha participat en les tasques amb dos gossos ensinistrats, guiats pel Cap d'Unitat i un agent dels banders. Es tracta de la Nina en la detecció de verí i de la Thaï en el rastreig de sang. Els dos animals s'han sumat al dispositiu català, format per un altre gos i efectius del CAR especialistes en tòxics.

Finalment, no ha estat possible detectar cap punt d'enverinament dels dos trencalossos. Ara bé, la participació del Cos de Banders en el dispositiu es valora molt positivament, ja que ha permès estrènyer els lligams i els coneixements en la matèria amb els efectius francesos i catalans, amb els quals estan previstes, properament, noves col·laboracions de formació en temes de detecció de tòxics al medi.