Quantcast

Rivera demana al Govern que recorri "immediatament" el Constitucional ho aprovat pel Parlament

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha reclamat aquest divendres al Govern que presenti "immediatament" un recurs davant del Tribunal Constitucional per les propostes de resolució aprovades ahir pel Parlmaent en què es "legitima" la figura de Carles Pugidemont i s'avala el "referèndum d'autodeterminació".

en roda de premsa al Congrés dels Diputats, Rivera ha reclamat a l'Executiu que actuï davant les votacions que ahir es van produir al Parlament, per ser "flagrantment il·legals a ulls de qualsevol jurista ". "Demanem que recorri les resolucions que se salten la Constitució", va demanar.

En paraules del líder de Cs, el que va passar ahir en aquesta Cambra autonòmica va ser una "violació" als fonaments constitucionals i de l'Estatut d' Autonomia en la dinàmica del nacionalisme de "voler trencar la nostra convivència i posar en escac el que ens uneix" perquè viu "en un món paral·lel".

Rivera va jutjar "inacceptable" plantejar que Jordi Sànchez, expresident de la ANC i actualment a la presó, pugui ser president de la Generalitat, tenint en compte que és "un senyor que trepitja cotxes de la Guàrdia Civil, envolta jutges" i està investigat per presumptes delictes de sedició.

" és gravíssim que es plantegi ", va opinar el president de la formació taronja, el que el va portar a concloure que Sànchez, el número dos de la llista de Junts per Catalunya," ni pot ni ha de ser president de la Generalitat perquè ha anat contra l'Estat de manera flagrant ".