Quantcast

Lents de contacte, cures i consells d'ús

Les lents de contacte són un sistema de correcció visual molt estès entre la població. A Espanya, prop de 25 milions utilitza diàriament lents de contacte o ulleres, el que representa un 53,5 per cent de la població. Les xifres són un reflex directe de la salut visual dels espanyols i de la necessitat de prendre mesures que aportin el màxim benestar als nostres ulls.

Els usuaris de lents de contacte han de ser especialment previnguts. Els ulls estan en contacte directe amb les lents moltes hores al dia i això pot acabar generant molèsties. Quines mesures podem prendre per garantir el nostre benestar visual ?, què s'ha de fer per conservar les lents de contacte de formes correcta?

Tipus de lents de contacte

les lents de contacte han evolucionat molt en els últims anys i s'han anat adaptant al ritme de vida de les persones. Si en un principi eren totes rígides i d'ús prolongat, ara disposem d'una àmplia diversitat de productes per a totes les necessitats. A les botigues de lents de contacte en línia podem trobar lents diàries sol ús, quinzenals, mensuals, d'ús continuat dia i nit .. . i cadascuna requereix un tipus de manteniment diferent.

les lents de contacte més pràctiques són les diàries i les d'ús continuat dia i nit, que simplement es tiren i es reemplacen per altres noves. Les de tipus reutilitzable precisen un mínim manteniment i exigeixen unes normes d'higiene que convé recordar.

Com cuidar els teus lents de contacte

Les lents de contacte reutilitzables obliguen a fer una senzilles rutines diàries. Tant se val si són per miopia o lents de contacte per astigmatisme , totes requereixen una cura diària mínim que no hem d'obviar. D'això dependran la nostra salut visual i el nostre benestar.

– Abans de manipular les lents de contacte, cal rentar-se bé les mans amb aigua i sabó neutre. I compte a l'assecar-les, les restes de borrissol de les tovalloles poden adherir-se a la lent i produir molèsties.

– Neteja les lents de contacte cada nit abans de guardar-les. Per a això, col·loca les lents al palmell de la mà, aplica'ls unes gotes de la solució netejadora i frega-molt suaument sobre el palmell amb moviments rotatoris.

– Després, col·loca-amb cura en el seu cel · corresponent amb una mica de líquid conservant.
– Neteja el estoig de forma regular i substitúyelo quan ho vegis deteriorat. Encara que netegem les lents de contacte de forma correcta, les cel·les d'estoig tendeixen a acumular partícules de brutícia que poden adherir-se a les lents.

-Deixa les lents de contacte en repòs tota la nit. L'endemà, llença la solució vella i substitúyela per líquids nous.

– Mai utilitzis aigua de l'aixeta per netejar i conservar les lents de contacte. L'aigua domèstica sol contenir bastant calç, el que pot perjudicar les lents.

– Guarda sempre les lents en el seu estoig corresponent. No utilitzis gots ni recipients d'aquest tipus; els estoigs estan creat amb una forma i materials especials que eviten l'acumulació de brutícia i els bacteris.

– Recorda llevar-te les lents de contacte quan et banyis, ja sigui a casa, al mar oa una piscina.

– Vigila les dates de caducitat de líquids i lents de contacte.

– i un últim consell important, si et dorms tota la nit amb les lents de contacte posades, no te les treguis, acudeix a un servei d'urgències. Les lents poden haver-se adherit a l'ull.