Quantcast

L'Ecofin confirma avui l'elecció de Guindos per la Vicepresidència del BCE

El Ecofin (Consell de Ministres d'Economia i Finances de la UE) ha d'adoptar en la seva reunió d'aquest dimarts de manera formal la decisió que el ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos , sigui el triat per ocupar la Vicepresidència del Banc Central Europeu (BCE).

Aquesta decisió es produeix un dia després que el Eurogrup donés el seu suport a la candidatura de Luis de Guindos per al lloc de vicepresident del Banc Central Europeu . Després de la retirada del candidat d'Irlanda i governador del seu banc central, Philip Lane , no va ser necessària una votació al si del Eurogrup . < / p>

la proposta s'elevarà al Consell Europeu a la reunió dels pròxims 22 i 23 de març , que pren la decisió per majoria qualificada. Abans, el Consell consulta al Parlament Europeu i al Consell de Govern del BCE .

Fonts del BCE han indicat a < b> Servimedia que la institució no té cap funció en el procés de selecció del candidat, tot i que després que el Eurogrup hagi decidit a qui proposar, el Ecofin demanarà al Consell de Govern del Banc Central Europeu que expressi la seva opinió sobre el candidat.

En concret, el BCE ha de decidir si considera que el candidat "és una persona de reconegut prestigi i experiència professional en qüestions monetàries o bancàries", com exigeix ??el tractat sobre el funcionament de la Unió Europea.

de Guindo < / b> s s'incorporarà a la Vicepresidència del Banc Central Europeu el proper 1 de juny per un mandat de vuit anys no renovables.