Quantcast

Un jove es fa un 'selfie' amb un Guerrer de terracota i li roba un polze. Reclamen més de 3 milions d'euros

Tres setmanes van trigar a adonar-se'n, l us funcionaris de l'Institut Franklin de Filadèlfia (Estats Units) , que a un dels 10 Guerrers de terracota , cedits pel govern de la Xina i de valor incalculable , li faltava un dit polze. El FBI, per contra , va identificar aviat el sospitós del desgavell; havia deixat les seves petjades per tota l'escena del crim.

La setmana passada, Michael Rohana , un jove < b> nord-americà de 24 anys , va ser acusat de robatori i ocultació d'una important obra d'art després que admetés haver robat el polze d'una estàtua de 2.000 anys d'antiguitat i guardar el ' dit gros ' en un calaix del seu dormitori .

Segons Philly.com , els fets van passar el 21 des durant < b> una festa que se celebrava al museu .

Tal com indiquen els informes policials, les càmeres de seguretat van captar a Rohana, al costat d'altres amics, entrant en una sala que romania tancada al públic . A l'habitació estaven exposats 10 Guerrers de terracota cedits pel govern xinès . Les mateixes imatges mostren a aquest jove inconscient fent-se un 'selfie' amb el seu braç sobre l'espatlla d'una de les estàtua s, a la que després li trenca un polze d'una de les seves mans .

L'estàtua en qüestió, de valor incalculable, és coneguda com " el guerrer de cavalleria "i algunes fonts asseguren que, per snapchat , es van compartir algunes imatges del dit amputat .

Quan el FBI es va presentar al domicili de Rohana , el jove va confessar el seu delicte i de la tauleta de la seva cambra va rescatar la peça , que va lliurar a les autoritats.

Rohana va ser posat en llibertat sota fiança però Xina , enutjada, ha exigit un " càstig sever" .

El ' South China Morning Post 'informa que el país oriental ha exigit una indemnització pel dany causat a l'estàtua de 4.5 milions de dòlars.

< b> Els guerrers de terracota són un conjunt de més de 8000 figures de guerrers i cavalls de terracota a tamany real , que van ser enterrades a prop de l'autoproclamat primer emperador de la Xina de la Dinastia Qin, Qin Shi Huan g, en 210-209 a. C i és considerat un dels " descobriments arqueològics més importants de la història ".