Quantcast

Luis de Guindos serà el vicepresident del BCE després de la retirada del seu rival

Luis de Guindos serà el nou vicepresident del Banc Central Europeu. El que és encara ministre d'Economia de l'executiu de Mariano Rajoy té via lliure per fer-se amb el càrrec després de la renúncia de Philip Lane, candidat d'Irlanda, que ha retirat la seva candidatura instants previs a la reunió de l'Eurogrup.

Guindos substituirà a partir del maig a l'economista i polític portuguès Vítor Constâncio, actual número dos de Mario Draghi. D'aquesta manera, serà recomanat per l'Eurogrup i l'Ecofin perquè els caps d'Estat i de Govern facin oficial la decisió el proper mes.

El candidat per Espanya comptava ja amb el suport de França i Alemanya, encara que no del BCE i del Parlament Europeu, que preferien que el candidat irlandès fos designat.