Quantcast

Rescatat un jove a les Hoces del riu Guadiana que havia patit una caiguda durant una ruta en bicicleta

La Guàrdia Civil va rescatar ahir a un jove de 31 anys en el paratge del Estret de les Hoces del riu Guadiana (Ciutat Real) qu i havia patit una caiguda el dia anterior mentre realitzava una ruta en bicicleta i que presentava fractura a les dues cames i contusions .

Segons ha informat i < b> l Institut Armat , al voltant de les 15.45 hores del dissabte es va rebre una comunicació del Servei d'Emergències 112 en la qual s'informava de l'accident que havia patit un ciclista que es trobava amb uns amics al paratge de l'Estret de les Hoces de la localitat ciudadrealeña de Pobla de Don Rodrigo .

Immediatament, el Centre Operatiu Complex ( COC ) va posar en marxa un dispositiu de recerca i localització compost per guàrdies civils de la zona i per agents mediambientals , guardes rurals i bombers.

Després de diverses hores de recerca , es va localitzar a la persona interessada persona desapareguda en una zona de difícil accés , el que va provocar que s'arribés a aquest paratge per la llera del riu amb una barca . Aquesta maniobra va ser estèril per l'abrupte del terreny i per la caiguda de la nit. Davant d'aquesta situació, les tasques de rescat es van ajornar fins al matí de diumenge .

No obstant, un equip mèdic juntament amb un agent de la < b> Guàrdia Civil va aconseguir arribar a peu al lloc on es trobava el jove, que estava ferit però estable.

a primera hora del matí de diumenge, el Grup de Rescat i muntanya (Greim) de la Guàrdia Civil es va incorporar al dispositiu de recerca per realitzar el rescat de la persona accidentada.

Finalment, es va evacuar a l'individu fins al paratge conegut com la Majada de la Hoz amb l'ajuda d'un helicòpter de la Guàrdia Civil . En aquest lloc es trobava un altre helicòpter del Servei de Salut de Castella-la Manxa (Sescam) , que va traslladar al jove fins al Hospital General de Ciutat Real .