Quantcast

El jutge decreta llibertat sota fiança de 60.000 euros per a Marta Rovira

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha acordat la llibertat sota fiança de 60.000 euros per a la número dos d'ERC, Marta Rovira, que va declarar aquest dilluns en relació a la causa sobre l' `procés', per apreciar risc de reiteració delictiva. El magistrat ha comunicat verbalment la seva decisió a la investigada i demà dictarà una interlocutòria en què fonamentarà la seva decisió i ha d'establir el termini per ingressar la fiança.

La Fiscalia, representada per Consuelo Madrigal i Jaime Moreno, va demanar llibertat sota fiança per a la número dos d'ERC després d'escoltar la seva declaració. L'Advocacia de l'Estat es va adherir a la petició del ministeri públic.

L'acusació popular exercida pel partit conservador VOX ha demanat al jutge que decreti presó incondicional per Rovira, que ha declarat al Tribunal Suprem en relació a seva participació en el `procés' cap a la declaració unilateral d'independència de Catalunya. Aquesta formació argumenta que hi ha risc de fuga, possibilitat de destrucció de proves i reiteració delictiva.

Rovira, que ha comparegut en qualitat de investigada, ha respost a les preguntes del magistrat i dels fiscals Consuelo Madrigal i Jaime Bru. Es va acollir al seu dret a no respondre a VOX ia continuació va ser interrogada per les defenses.

Fins ara, el jutge manté a la presó incondicional al líder d'ERC, Oriol Junqueras, als presidents de ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i l'exconseller d'Interior Joaquim Forn.

a l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, li va permetre sortir de la presó després de pagar una fiança de 150.000 euros. A la resta de membres de la Mesa del Parlament que estan sent investigats en aquesta causa li va imposar una fiança de 25.000 euros i als sis exconsellers que ja estan en llibertat els va imposar una fiança de 50.000 euros.