Quantcast

El programa transfronterer per la primera feina dels joves ja és una realitat

El projecte 'Trampoline' comença a caminar. El departament de Joventut i Voluntariat del Govern informa, en un comunicat, que ja s'han iniciat els treball d'aquesta iniciativa de cooperació transfronterera per a la promoció de la primera feina dels joves. El 'Trampoline' vol promoure la mobilitat, la formació i la primera feina dels joves en els territoris transfronterers. El projecte es durà a terme entre Occitània, Catalunya, Aragó i el Principat d'Andorra. Aquest projecte s'emmarca en el programa de cooperació transfronterera Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA) 2014-2020, que pretén fomentar el desenvolupament sostenible dels territoris fronterers i reforçar la integració econòmica i social. El projecte comptarà amb una subvenció del fons Feder.

A banda de l'objectiu principal d'aquest projecte, també es vol iniciar un programa d'activitats de cooperació entre les estructures de joventut i de treball per informar i acompanyar els joves en la recerca de la primera feina en aquests territoris transfronterers, així com establir una xarxa comuna d'informació, de professionals i de recursos.

Els treballs ja s'han iniciat amb la implementació de les eines de treball necessàries entre els socis i amb un estudi de la situació del mercat laboral i de les primeres feines dels joves. L'abast de les accions que es preveuen posar en marxa constaran de sessions informatives, formatives i d'orientació adreçades als joves i als professionals de la joventut amb l'objectiu de millorar la mobilitat transfronterera tant en l'àmbit laboral, de pràctiques, o en accions de voluntariat. La durada prevista del projecte serà de 30 mesos (gener 2018 al juny 2020).

El comitè de programació del projecte de la Unió Europea Poctefa (Programa operatiu de cooperació transfronterera Espanya-França-Andorra) va escollir el mes de novembre passat els projectes presentats a la segona convocatòria d'aquests ajuts que han estat programats i que, per tant, obtenen un finançament del 65%. La decisió es va adoptar en el marc del 35è consell plenari de la Comunitat de Treballs dels Pirineus, celebrat a Biarritz. El total dels projectes admesos en aquesta segona convocatòria van ser 100, dels quals 20 tenen participació o afecten Andorra. Finalment, els projectes programats pel comitè van ser 62, dels quals 9 tenen participació o afecten Andorra.