Quantcast

Un tribunal dóna la custòdia obligada d'un jove discapacitat al seu pare

Els fets han passat a Còrdova , on la Audiència Provincial ha hagut d'imposar la custòdia compartida a un home que no volia fer-se càrrec dels seus fills. Aquesta mesura, sol·licitada per la mare dels nens a causa de la impossibilitat de tenir cura sola d'ambdós ja que un d'ells pateix una greu discapacitat, ha estat pionera ja que, segons informa 'El Periódico' la custòdia compartida era difícil que s'imposés si algun dels cònjuges s'oposava a ella.

La vicepresidenta de la Associació Espanyola d'Advocats de Família (AEAFA), María Dolores Azaustre ha exercit d'advocada de la mare i ha recalcat que " donada l'entitat del problema familiar, s'exigeix ??extremar els deures de tots dos , sense que es puguin fer recaure exclusivament en la mare "i ha recordat que aquesta mesura, segons la sentència d'aquest cas és una cosa" excepcional " pel fet que és una " situació excepcional ".

Segons comenta Azaustre la mare "no podia més" ja que havia de compaginar els seus obligacions laborals amb la cura dels seus fills i, atès que un d'ells patia una discapacitat , estava desbordada i va assegurar que " aquesta sentència ens fa reflexionar sobre el deure que implica tenir un fill , ja que també és una obligació tenir-ne cura quan hi ha circumstàncies excepcionals que així ho requereixen". < / p>