Quantcast

Esglésies considera "inacceptable" que "un grup de corruptes destrueixi" l'escola catalana

El dirigent de Podem es va expressar avui d'aquesta manera en declaracions a RNE , recollides per Servimedia , després que el Govern confirmés després el Consell de Ministres de divendres passat que està estudiant la forma d' garantir l'ús del castellà com a llengua vehicular a l'escola de Catalunya.

Esglésies va criticar que el Executiu vulgui "decidir" sobre el model educatiu a Catalunya i va indicar que això ho haurien de fer "els representants del Parlament" < / b> català. "Seria inacceptable que un grup de corruptes vingués a destruir una cosa que funciona molt bé a Catalunya i que, a més, és referència a nivell mundial ", va dir després referir-se al nivell educatiu dels nens catalans, que " estan per sobre de la mitjana "espanyola.

El secretari general de Podem també va sostenir que la" problemàtica "independentista no ha de" judicialitzar "i ha destacat que" fa ja cal un govern "a Catalunya.

Així mateix, ha considerat una" vergonya "que persones com l'ex-diputada de la CUP Anna Gabriel puguin acabar a la presó , ja que està imputada per presumpta rebel·lió en la causa oberta contra l'ex-Govern català i diversos líders independentistes. "Que en el país dels ministres reprovats, en què Mariano Rajoy apareix en els 'papers de Bárcenas' , Anna Gabriel pugui acabar a la presó és una vergonya", ha afirmat en referència als casos de corrupció que esquitxen el Partit Popular.

Sobre el desafiament independentista a Catalunya i les tensions entre ERC i Junts per Catalunya per formar govern després de les eleccions autonòmiques de desembre, Iglesias ha subratllat la importància que s'estiguin "imposant" en aquests debats "intensos" les tesis de "els que volen un govern legal". En aquest sentit, el líder d'Podem deduir que " en les pròximes setmanes es produirà la investidura " d'un president a Catalunya.