Quantcast

El clarinetista Joan Enric Lluna es retroba amb l'ONCA després de quinze anys

Feia quinze anys que l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA) –formació impulsada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà– i el director i clarinetista Joan Enric Lluna no actuaven junts. Aquest dissabte al vespre ho han tornat a fer amb motiu de l'estrena del recital 'ONCA & Lluna', que s'ha interpretat al vestíbul del Consell general, institució que enguany celebra els 25 anys de la Constitució. El programa es repetirà dijous que ve, 22 de febrer, al Petit Palau (Palau de la Música) dins del cicle ONCA al Palau. Després de tres lustres, Lluna ha manifestat, minuts abans de l'actuació, que tant ell com l'orquestra han madurat.

El concert ha començat amb la 'Serenata' de Max Bruch (1838-1920), una peça que l'ONCA tenia moltes ganes de tocar, i 'Variacions sobre un tema de Danzi', de Louis Spohr (1784-1759), una altra composició suggerida per Lluna. La segona part del recital ha consistit en dues obres d'Albert Guinovart (1962), compositor resident al Palau de la Música: 'Fantasia sobre Goyescas' i 'Serenata Amadeus'. La primera peça va sorgir de l'amistat entre Lluna i el compositor, i la segona és un recull de temes de Mozart, com la 'Petita serenata nocturna' o el 'Concert per a piano núm. 2', interpretats amb la mirada divertida de Guinovart.

En el concert, només amb instruments de corda, Lluna ha actuat dues vegades com a solista i en dues ocasions com a director.