Quantcast

Hisenda pagarà un 20% de la paga extra de 2012 als funcionaris de la Generalitat

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Méndez de Vigo va recordar que el 2012 es va ajornar l'abonament de la paga extra de Nadal als funcionaris, en el marc d'una sèrie de mesures "extraordinàries" per fer front al dèficit públic "desbocat" que havia deixat el Govern anterior.

Méndez de Vigo va assenyalar que el Govern es va comprometre a abonar aquesta paga < / b> quan fos possible, com així va fer en diferents pagaments en els últims anys, i que en algunes comunitats quedaven partides pendents.

Per això, ha subratllat, ara s'ha autoritzat al Ministeri d'Hisenda a fer el pagament del 20% de l'extra de 2012 als empleats de la Generalitat de Catalunya .

la setmana passada, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) va registrar peticions als màxims responsables del Departament d'Economia i de funció pública de la Generalitat per reclamar que s'abonés als seus empleats púb lics la part que quedava pendent de la paga extra de 2012 , la qual cosa considerava podria fer-se a través de l'article 155 de la Constitució.

CSIF assenyalava que la intervenció a Catalunya derivada de l'article 155 preveu un procediment legal alternatiu , diferent al de l'aprovació per decret llei, perquè la Generalitat aboni als seus empleats públics la quantitat pendent que resta de la paga extra de 2012. < / p>