Quantcast

Cifuentes es querella contra Granados per injúries, calúmnies i dany moral

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va presentar aquest dijous una querella criminal contra l'exconseller regional Francisco Granados pels delictes d'injúries, calúmnies i contra la integritat moral.

Segons han informat fonts de l'Executiu madrileny, la querella es refereix a les declaracions que Granados va realitzar aquest dilluns després de declarar voluntàriament en el 'cas Púnica' sobre el presumpte finançament irregular del PP madrileny.

Referent a això, l'exconseller va assenyalar que Cifuentes era "les mans, les orelles i la veu executiva" al PP madrileny d'Ignacio González. Per aquest motiu, Granados va assenyalar que l'actual presidenta autonòmica havia de conèixer les suposada 'caixa b' dels populars madrilenys, amb la qual va dir es finançaven les "campanyes de reforç" a les eleccions.

la querella de Cifuentes ha estat interposada i subscrita per 1 procurador i un lletrat particulars , sense intervenció dels serveis jurídics de la Comunitat de Madrid.

"ATAC DE CARÀCTER PERSONAL"

La presidenta madrilenya esgrimeix en la seva denúncia que l'exconseller madrileny ha vulnerat els articles 205, 206, 208, 209, 211 i 173.1 del Codi penal, exigint responsabilitats tant en l'àmbit civil com penal.

l'escrit de querella sosté que s'ha produït, no és tant el legítim exercici del dret de defensa per part de Granados, sinó un "espuri ús de la paraula" per a desqualificar i danyar el "bon nom, honor i imatge" de Cifuentes, la qual cosa és " plenament enquadrable "en el terme jurídic de la injúria.

Les manifestacions de Granados, segons assenyala la querella, responen també al tipus penal de la calúmnia ," en pretendre relacionar-la amb actuacions delictives de finançament irregular, agreujant-se la mateixa en haver-se realitzat amb publicitat ".

a tot això se sumaria el delicte contra la integritat moral, < / B> al suposar aquestes declaracions "un atac de caràcter personal, desconnectat de qualsevol interès processal, que suposa una ofensa directa i gratuïta" contra la presidenta madrilenya.