Quantcast

DA defensa la necessitat que Andorra entri a l'FMI

L’executiva de Demòcrates per Andorra ha valorat aquest dijous l'anunci que el Govern ha iniciat els tràmits per demanar l'ingrés d'Andorra al Fons Monetari Internacional (FMI). D'aquesta manera, consideren que l’ingrés del Principat en aquest organisme serà «un pas molt important per posar en valor l’esforç fet pel país i el seu sector financer en la implementació del conjunt de reformes encaminades a aconseguir l’homologació internacional, millorar la competitivitat, estabilitat i credibilitat».

A través d'un comunicat, des de la formació «celebren» la iniciativa que el Govern ha tingut a l’hora d’impulsar la sol·licitud d’ingrés d’Andorra en un organisme del qual en formen part 189 països d’arreu del món. Remarquen, així, «el reconeixement i el prestigi que això suposarà per a Andorra i la seva plaça financera, qüestionada arran de la greu crisi que va viure el sector a principis d’aquesta legislatura».

Des de DA remarquen que l’ingrés a l’FMI «s’emmarca dins del conjunt de mesures definides pel Govern per tal de millorar l’estabilitat i competitivitat» de la plaça financera. D'aquesta manera, asseguren que l'ingrés afavorirà «el model de supervisió, la garantia de liquiditat, la implementació de reformes legislatives per millorar la competitivitat del sector i la millora de la credibilitat internacional d’Andorra i la seva plaça financera».

També destaquen que incidirà «directament en les futures valoracions que puguin fer organismes internacionals» com les agències de ràting.