Quantcast

La investigació 'revelada' sobre Oxfam era pública des de 2011

L'ONG Oxfam va fer públic al setembre de 2011 la implicació de sis cooperants en l'escàndol sexual a Haití en què s'ha vist embolicada, arribant a publicar una nota de premsa en què anunciava conductes "inadmissibles" i informava de l'acomiadament dels treballadors que van participar en les orgies.

"Oxfam no tolera actes i conductes com aquestes entre els seus treballadors", va assegurar llavors Penny Lawrence , en aquest moment directora d'Oxfam Gran Bretanya i que va dimitir ahir dels seus càrrecs en l'organització després de l'escàndol publicat pel diari britànic 'The Times'.

en el comunicat emès en 2011, Oxfam va assegurar que les seves accions < b> "no van afectar" als 98 milions de dòlars que l'ONG va pressupostar per treballar en la seva missió a Haití després del terratrèmol de 2010.

"Segur que recuperarem la confiança", ha assegurat avui Pilar Orenes , directora adjunta de la filial espanyola, Oxfam Intermón, en una roda de premsa celebrada a Ma drid per donar explicacions sobre els fets.

L'organització a Espanya s'ha desmarcat d'aquests fets i va revelar que 1.200 socis i donants s'han donat de baixa després de sortir a la llum la informació publicada sobre l'escàndol sexual.