Quantcast

Cinca i Cornella participen en la primera Conferéncia Mundial de la Plataforma de Col·laboració sobre impostos

El ministre de Finances, Jordi Cinca, acompanyat de la secretària d'Estat d'Afers Financers Internacionals, Clàudia Cornella, participen en la primera Conferència Mundial de la Plataforma de Col·laboració sobre Tributació, Fiscalitat i Objectius de Desenvolupament Sostenible. L'objectiu de la conferència és el d'intensificar la cooperació en matèria fiscal i orientar-la cap al desenvolupament sostenible. El fòrum se celebra a Nova York a iniciativa de les Nacions Unides, l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), el Fons Monetari Internacional i el Banc Mundial.

En aquesta primera conferència, sota el títol 'Fiscalitat i objectius de desenvolupament sostenible', es tracta el paper de la fiscalitat en l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). La conferència se centra en les oportunitats i els reptes de la fiscalitat i el seu paper en el suport a aquests objectius. L'agenda inclou la discussió, al més alt nivell, al voltant d'aspectes pràctics de les polítiques tributàries. Durant les diferents sessions també s'impulsa l'intercanvi d'experiències i opinions al voltant d’aquesta temàtica.

Entre els ponents i els participants s'inclouen polítics d'alt nivell, representants d’organismes econòmics i financers, del sector privat, de la societat civil i de diferents organitzacions no governamentals. La conferència es desenvolupa en diferents sessions que abasten les temàtiques relacionades amb la mobilització dels recursos dels estats, el paper dels impostos en el creixement econòmic sostenible, la inversió i el comerç, els aspectes socials lligats als impostos (pobresa, desigualtat i desenvolupament humà) i el desenvolupament de la capacitat i la cooperació tributària.

Cinca i Cornella, acompanyats de l'ambaixadora d'Andorra als Estats Units, Elisenda Vives, participaran en les diferents sessions plenàries i dels esdeveniments d'alt nivell organitzats dins el marc de la conferència. Durant el transcurs de les jornades estan previstos contactes amb homòlegs d’altres països. El ministre Cinca tindrà l’ocasió de mantenir una trobada amb el director del Centre de Política Tributària i Administració de l'OCDE, Pascal Saint-Amans.