Quantcast

16 anys de presó per al guàrdia civil que va matar un conductor per discussió de trànsit

La Secció 30 de l'Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a 16 anys de presó a l'agent de la Guàrdia Civil Àngel Luis Viana Jiménez per assassinar a trets Youness Slinanni, un home de 39 anys i d'origen marroquí, per una discussió .

La sentència de l'organisme judicial reconeix que l'agent de la Benemèrita va sortir de casa el 25 d'abril de 2016 "en un estat d'ideació delirant". A més, constata que portava un matxet de 45 centímetres i la seva arma reglamentària, i circulava cap a València per la A-3.

Una vegada que va tenir lloc l'incident al quilòmetre 68 d'aquesta carretera, la decisió considera que Viana es va posar en paral·lel amb el cotxe del marroquí, embistiéndole posteriorment. També assegura que fruit del seu estat delirant, en reconèixer els trets físics del conductor "va sospitar que podia ser un terrorista", motiu pel qual "li va parar, va treure la seva pistola i li va clavar sis tirs" a l'altura dels peus i les cames.

Desplomat el ferit, l'agent "el va aixecar del terra i li va pegar al cap" i immediatament "va deixar anar a Younes, el va apuntar al cap i li va clavar un xut que va travessar el seu cap, causant-li ferides irreversibles i fet i fet, la mort ".

En considerar provat el seu trastorn mental transitori, la condemna va quedar rebaixada a 16 anys dels 21 que reclamava el Ministeri Públic. La condemna no es queda aquí. També li ha estat retirat el carnet de conduir durant un any i sis mesos, més quatre mesos de danys produïts al vehicle del conductor per conducció temerària.