Quantcast

Mireia Boya (CUP) declara davant el Suprem que la DUI no era "cosmètica" i buscava "efectivitat real"

L'expresidenta del Grup Parlamentari de la CUP al Parlament de Catalunya Mireia Boya ha assegurat avui en la seva declaració davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que la declaració unilateral d'independència (DUI) del 27 d'octubre no va ser "cosmètica", sinó que buscava una "efectivitat real" per a la creació d'una república catalana.

Boya declarar al Suprem per espai d'una hora i es va limitar a respondre a les preguntes del magistrat i del seu advocat, Carlos López . Va explicar que durant la jornada del referèndum il·legal de l'1 d'octubre i els dies anteriors "els agents (de la Policia) de paisà van sortir a caçar amb porres als independentistes".

Segons l'advocat de Vox que va parlar amb els periodistes al final de la declaració, la investigada ha atribuït les destrosses dels vehicles de la Guàrdia Civil estacionats davant del departament d'Economia de la Generalitat els dies 20 i 21 de setembre, durant el registre judicial, a l'acció dels periodistes .

Boya va negar formar part del comitè estratègic esmentat en el document `Enfocats' que va requisar la Guàrdia Civil al domicili del número dos d'Oriol Junqueras. Va reconèixer, però, que va acudir a diverses de les seves reunions per mandat de les bases del seu partit, que així ho havien decidit en assemblea.

Després de la declaració, ni la Fiscalia ni cap de les parts ha sol·licitat mesura cautelar alguna, pel que l'expresidenta del Grup Parlamentari de la CUP al Parlament sortirà lliure després de la seva declaració.