Quantcast

Detingut a Alacant un depredador sexual que captava menors amb fins pedòfils

La Guàrdia Civil ha detingut a Alacant a un depredador sexual pertanyent a una banda internacional que es dedicava a la captació de menors a Internet amb fins sexuals.

Segons ha informat el Institut Armat, l'arrest s'ha produït en el marc de l' 'operació Craven', que ha estat realitzada conjuntament amb l'FBI dels EUA. La col·laboració s'ha realitzat en el marc del grup de treball Vcacitf (Violent Crimes Against Children International Task Force) i s'ha fet servir el 'ciberpatrullaje' i la utilització d'agents encoberts.

la intervenció ha permès la detenció de 21 persones que actuaven des d'Europa i Amèrica del Nord. A més, fins al moment han estat identificades 80 víctimes, que havien estat captades mitjançant diferents tipus d'enganys per ser derivades a diferents plataformes i induir-les a participar en activitats de caràcter sexual.

L'operació va començar fa dos anys , en descobrir l'FBI l'existència de diversos grups organitzats que operaven a través d'una plataforma en línia de videoconferències per aconseguir la participació de menors en activitats de tipus sexual, gravant en vídeo aquests comportaments.

MATERIAL EN eL SEU DOMICILI

Un cop intervinguda la plataforma i descoberts els vincles amb Espanya, el FBI va traslladar aquesta informació a la Guàrdia Civil a través del grup de treball Vcacitf. El treball conjunt realitzat durant aquests dos anys, mitjançant la vigilància activa a través de l'ciberpatrullaje i la utilització d'agents encoberts, ha permès la identificació i detenció de 21 persones fins al moment, tot i que estan previstes noves actuacions en diferents països.

Durant la monitorització de la plataforma utilitzada pels investigats es van trobar indicis que un dels seus més actius components realitzava la seva activitat des d'Espanya, el qual es feia passar per diferents menors d'edat en les seves tasques de captació.

Un cop identificat plenament i constatada la seva activitat a la plataforma investigada, així com en diferents xarxes socials, es va dur a terme l'entrada i registre al seu domicili, on es va trobar abundant material pedòfil suposadament produït per l'ara detingut. < / p>

"HUNTERS" I "LOOPERS"

el grup del que formava part el detingut a Alacant estava estructurat en diferents rols que, al seu torn, es dividien en dos grups principals, als quals ells mateixos van batejar amb els noms de "Hunters" i "Loopers".

Els "hunters" (caçadors) realitzaven les tasques de captació de menors en diferents xarxes socials, centrant el seu objectiu principalment en nenes de 8 a 14 anys d'edat. La seva tasca consistia a, mitjançant l'ús de perfils amb fotos d'altres menors, aconseguir atreure a les seves víctimes a la plataforma de videoconferència.

Una vegada que les menors visitaven aquest lloc arribava el torn dels "loopers" . Els individus amb aquest paper emetien vídeos prèviament gravats d'altres menors per tal de que les seves víctimes pensessin que estaven interaccionant amb altres persones de la seva mateixa edat i no amb adults. Aquests vídeos emesos eren en uns casos descarregats d'Internet i en altres es tractava de les imatges captades de les mateixes víctimes del grup.

El detingut a Alacant alternava els dos rols ia més realitzava tasques de coordinació i direcció dins el grup, arribant a establir una sèrie de regles d'obligat compliment. Una d'elles era no interactuar en privat amb les menors, exigint a la resta de components que complissin amb els rols que tinguessin encomanats, sota amenaça de ser expulsats.