Quantcast

Sant Valentí puja les temperatures a gairebé tot Espanya

El temps hivernal instal·lat de manera gairebé permanent a Espanya des de la setmana passada, amb fred intens en àmplies zones i nevades al nord peninsular, donarà pas aquest dimecres -Sant Valentí o dia dels enamorats- a un ascens tèrmic pràcticament generalitzat a causa de l'entrada d'una massa d'aire càlid , després que les temperatures aquesta matinada hagin ascendit entre cinc i 10 graus a tota la península excepte al terç sud.

la predicció de la Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), recollida per Servimedia , indica que les temperatures d'aquest dimecres seran més altes que les d'ahir a tot el país excepte a l'est de Castella-la Manxa , amb els principals ascensos en els Pirineus i Astúries , amb fins a vuit graus més.

Les capitals més caloroses seran Santa Cruz de Tenerife (23ºC), Les Palmes de Gran Canària (22º C) i Alacant , Màlaga i Múrcia (20ºC), mentre que només estaran per sota dels a 10 graus a Burgos, Conca, Pamplona i Segòvia (8ºC).

D'altra banda, aquest dimecres hi haurà cels ennuvolats o coberts amb precipitacions a Galícia , la Serralada Cantàbrica , el Cantàbric oriental, el nord de Navarra i els Pirineus . Les pluges podrien ser localment persistents a les Rias Baixes i afectaran de manera més feble i dispersa a la resta de la meitat nord peninsular, principalment a l'entorn l'alt Ebre ia zones de muntanya.

El temps estable, amb cel pràcticament assolellats, s'ha d'imposar en la meitat sud peninsular i en Canàries , i bufaran vents forts o amb intervals de fort en Galícia i l'oest de Astúries .