Quantcast

Les matriculacions de vehicles industrials, autobusos i autocars van créixer un 9,9% al gener a Espanya

Les matriculacions de vehicles industrials, autobusos, autocars i microbusos van arribar el gener passat a Espanya un total de 2.566 unitats, fet que suposa un 9,9% més que en el mateix mes de 2017, segons dades de les associacions Anfac, Faconauto i Ganvam.

Al gener es van matricular 2.211 vehicles industrials, un 7,1% més. Aquest increment és el més gran registrat des del passat mes d'agost, quan el mercat va créixer un 12,4%. Des de llavors, setembre i desembre van registrar caigudes en les matriculacions (-8,1% i -5,8%, respectivament) que no es van veure compensades pels escassos increments d'octubre i novembre.

Els vehicles industrials lleugers (entre 3,5 i 6 tones de massa màxima) van registrar una pujada del 70,7% enfront del mateix mes de 2017, amb un total de 70 matriculacions. Aquest va ser el tipus de vehicle que, percentualment, més va augmentar les seves vendes en el període analitzat.

En el cas dels industrials mitjans (d'entre 6 i 16 tones), al gener es van registrar 257 unitats matriculades, amb una caiguda del 7,2% enfront del mateix mes de 2017.

Per la seva banda, els vehicles industrials pesats (aquells de més de 16 tones) van aconseguir un total de 1.884 unitats inscrites, un 7,9 % més. Els registres de vehicles industrials pesats es reparteixen entre 354 rígids (+ 33,1%) i 1.530 camions tractor (+3,4%).

Al gener es van matricular 355 unitats d'autobusos, autocars i microbusos, el que significa una alça del 31,5% enfront del mateix període de l'any 2017.