Quantcast

El Tribunal Europeu de Drets Humans condemna Espanya a indemnitzar als terroristes de la T-4 per maltractaments

Els membres d'ETA Igor Portu i Mattin Sarasola seran indemnitzats per part de l'Estat espanyol i rebran 50.000 euros (30.000 Portu i 20.000 euros Sarasola respectivament) en donar-li la raó el Tribunal Europeu de Drets Humans en una sentència pública que ha donat a conèixer l'organisme europeu aquest matí, tal com assegura ' el País < /a>'.

Todo això ve de l'any 2008. els dos etarres van ser detinguts a Mondragón causa que van ser els autors de l'atemptat de l'aeuropuerto de Barajas, en què van col·locar un cotxe-bomba a l'aparcament de la T-4. Durant la seva estada a la presó, tots dos van al·legar que van patir maltractaments per part de la Guàrdia Civil, mentre que els agents van sostenir que s'havien resistit de manera violenta a la detenció i que van haver de fer ús de la força física per detenir-los.

l'Audiència Provincial de Guipúscoa va condemnar a quatre anys i sis mesos de presó a quatre agents de la Guàrdia Civil que van arrestar els dos etarres, encara que el Tribunal Suprem va desestimar aquest recurs per falta de proves que evidenciessin danys físics en els detinguts.

No obstant això, l'apel·lació que van presentar Portu i Sarasola davant del Tribunal Europeu de Drets Humans davant el tracte rebut a la presó, s'ha saldat a favor seu, de manera que la màxima autoritat judicial europea ha condemnat a Espanya a pagar la quantitat esmentada anteriorment a través d'una sentència publicada al seu web.

Última hora: Estrasburg o bliga a Espanya a indemnitzar dos etarres per tracte inhumà i degradant durant la seva detenció. qual El Tribunal Europeu de Drets Humans condemna Espanya per maltractaments a terroristes de la T4.
Haurà de pagar 30.000 euros a Portu i 20.000 a Sarasola
pic.twitter.com/ymSeBJf6LZ

& mdash; Alberto Fernández (@Alberbel) 13 febrer 2018

< p>